Батыс өңірі халқының денсаулық жағдайына радиоактивті шығарындылардың әсері - Бисенгалиева, А. М.; Дюсегалиева, Қ. О.; Сайфутдинова, Г. С. (Қорқыт Ата Қорқыт Ата атындағы Қызылорда университетiнiң Хабаршысы /биолог. ғылым. сер./ - 2021., 2021)
Бұл мақалада Батыс Қазақстан аймағының экологиялық проблемалары және полигонға іргелес жатқан аймақта орналасқан халықтың демографиялық сипаттамаларын салыстырып талдау жасағанда, халық денсаулығындағы жекелеген өзгерістердің кең таралғаны анықталды.
Keywords: қр; жалпы экология; отандық басылым; ғылыми журнал; мерзімдік басылым; денсаулық; экология; полигон; демографиялық көрсеткіштер