Экологиялық сараптама негіздері - Губашева, Б. Е.; Сұңғатқызы, С. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2022)
Оқу құралында объектілерді техникалық-экономикалық негіздеу, жобалау, салу және пайдалану деңгейінде шаруашылық қызметті геоэкологиялық негіздеудің теориялық негіздері мен практикалық тәсілдері баяндалған. Табиғатты қорғау және қорғау объектілерін жобалау қағидаттарына ерекше назар аударылды. Қазақстанда және шетелде қоршаған ортаны қорғау, табиғатты пайдалану және экологиялық қауіпсіздікті нормативтік-құқықтық қамтамасыз етуге талдау жасалды. Қоршаған ортаға әсерді бағалау, экологиялық тәуекелдерді талдау, сараптама және аудит рәсімдері егжей-тегжейлі сипатталған. 6В05200–"Өнеркәсіптік экология" БББ бойынша оқитын білім алушыларға арналған.
Keywords: ҚР; Қазақстан; БҚАТУ; электронды оқу құралы; экология; экологиялық сараптама негіздері; қоршаған ортаны қорғау; экожүйелер; атмосфералық ауаны қорғау; энергетика; гидротехникалық құрылыстар; орман шаруашылығы; мониторинг; экологиялық жағдайды талдау; экологиялық бағалау; коммуналдық шаруашылық