Биологиялық белсенді шикізатты қантты печеньеге қолдану - Амантай, А. Қ. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Бұл мақалада биологиялық белсенді шикізат қосылған қантты печение технологиясы бойынша әдеби шолу жасалды. Әдебиеттерге сүйене келе, биологиялық белсенді шикізаттың қантты печениеге қолдануды, оның орындылығы мен әсері, сапа көрсеткіштері, ерекшеліктері туралы деректер қарастырылды. Биологиялық белсенді заттармен байытылған печенье өнімдері, олардың дайындығы, әртүрлілігі, қолданудың қарапайымдылығы, тасымалдаудың қарапайымдылығы, ұзақ мерзімді сақтау мүмкіндігі, нормалау мен пайдаланудың қарапайымдылығы функционалды және емдік- профилактикалық өнімдерге қойылатын заманауи талаптары көрсетілген.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
36 А 61 Амантай, А. Қ. Биологиялық белсенді шикізатты қантты печеньеге қолдану / А. Қ. Амантай, Г. А. Умирзакова, науч. рук. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 суәір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. І. - Б. 233-236 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; бал; бал өнімдері; қантты печенье; тағамдық құндылық; тамақ өндірісі; биологиялық белсенді шикізат