БҚО бойынша жер ресурстарын тиімді пайдалану - Есенғалиева, Ш. С. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Мақалада аймақтың ерекшеліктерін ескере отырып, үнемі суармалы жерлердің болуы мен қазіргі жағдайы мен пайдалану тиімділігін талдау нәтижелері келтірілген. Суармалы жерлерді пайдаланудың динамикалық өзгерістеріне салыстырмалы талдау келесі әдістерді қолдана отырып жүргізілді: суармалы жерлердің болуы мен пайдаланылуын қашықтықтан талдау әдістері; үнемі суармалы жерлердің жай-күйіне әсер ететін факторларды анықтауға мүмкіндік беретін деректерді бақылау және топтастыру әдісі.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
65.32-5 Е 82 Есенғалиева, Ш. С. БҚО бойынша жер ресурстарын тиімді пайдалану / Ш. С. Есенғалиева, Ш. С. Утегалиева, науч. рук. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 суәір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. І. - Б. 163-169 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; жерді пайдалану; жер ресурстары; тұрақты суары; тиімді пайдалану; тиімділік; суармалы жерлер; дақылдарды пайдалану қарқыны