Диспепсияға шалдыққан бұзауларды политербет фитопрепаратымен емдеу және алдын алу - Кайратова, Ф. К. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2016. - № 4(45). - Б. 53-56, 2016)
Диспепсияға шалдыққан бұзауларды политербет фитопрепаратымен емдеу және алдын алу жолдары анықталады. Препарат фармакологиялық белсенді субстанциядан, қайыңның ішкі қабығынан алынды. Политербет қауіпсіз, кең спектрлі спецификалық белсенді, ең бастысы – антитоксикалық және диареяға қарсы қабілетті. Бауырдың метаболикалық қызметін қалпына келтіреді, метаболизм бұзылғанда, диарея және интоксикация кезінде, диспепсияның алдын алуда және емдеуде әсері жоғары.
Keywords: рк; мерзімдік басылым; отандық басылым; отандық басылым; метаболизм; бұзау аурулары; интоксикация; диарея; диспепсия