Қашықтықтан оқыту - заманауи педагогикалық технология - Габдрахманова, Ш. Т.; Касымова, А. Х.; Сагызова, Г. Г. (БҚМУ хабаршысы - 2019, 2019)
Мақала ақпараттық–коммуникациялық технологиялардың білім беру үрдісіне (сабақ беру барысына) ықпалын және қашықтықтан оқытуды басқару жүйесін талқылайды. Мақала қашықтықтан оқытуды басқару жүйесін көрсету үшін оны нақты оқыту платформа незінде түсіндіреді. Ол Moodle платформасы. Авторлар мақалада білім беру барысында қашықтықтан оқытудың қажеттілігін, әрі оны жүзеге асыру үшін технологияларды пайдалануда туындайтын қиындықтарды көрсетеді. Оқытушыларға (мұғалімдерге) технологияны меңгеруде жаңа, қосымша дағдыларды игеру үшін уақыт пен күш керек. Тұтастай алғанда, заманауи технологияларды білім беру процесіне қолдану кадрларды даярлау сапасын жақсартуға мүмкіндік береді.
Keywords: бқо; жоғары оқу орындары; жоғары білім; ақпараттық-коммуникациялық технология; қашықтықтан оқыту; оқытуды басқару жүйесі; moodle платформасы; мерзімдік басылым; ғылыми журнал; отандық басылым; журнал коксон