Ақпарат теориясы - Вахитова, А. Х. Бекенова, А. С. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Оқу құралында ақпарат теориясының негізгі ұғымдары, әдістері, ақпарат мөлшерін өлшеу, ақпаратты түрлендіру, байланыс желілері арқылы ақпарат беру, әртүрлі кодтарды құру әдістерін зерттеу мен олардың нәтижелері туралы түсінік беріледі. Ақпарат теориясын зерттеу ақпаратты криптографиялық қорғау, сондай-ақ машиналық оқыту және жасанды интеллект саласындағы пәндерді кейіннен зерттеу үшін қажетті негізді қалыптастырады. Оқу құралы жоғары оқу орындарының 6B06100 «Ақпараттық жүйелер және технологиялар» білім беру бағдарламасы бойынша оқитын білім алушыларға, оқытушыларға, сонымен қатар ақпарат теориясын меңгеруге қызығушылық танытатын оқырмандарға арналған.
Вахитова, А. Х. Ақпарат теориясы : электрондық оқу құралы / А. Х. Вахитова, А. С. Бекенова. - Орал : Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023.
Keywords: ақпаратты түрлендіру; байланыс желілері; электрондық оқу құралы; isbn 978-601-269-303-4; ақпараттық жүйелер; ақпарат теориясы; ақпарат ұғымының анықтамасы; ақпаратты өлшеу; шартты энтропия; энтропия қасиеттері; негізгі анықтамалар; ақпарат түрлері; блоктік кодтар; практикалық тапсырмалар; тест тапсырмалары