Трактор мен қозғалтқыштың стендті және тарту сынақтарының нәтижелері - Бралиев, М. К.; Кубашева, Ж. К.; Окас, К. К.; Гумаров, Д. Ж. (Ғылым және білім=Наука и образование №2, 2014)
Қозғалтқыштағы айналу моментiнiң қорын бірнеше пайызға және трактордың екпіндеу қасиетін жоғарылатудың жаңа әдiстерiн көп деңгейлi қуат алу қозғалтқышы бар ВТ-100ДС тракторына қолдануға мүмкіндік береді. Технологиялық операциялардың энергия сыйымдылығын есептеумен оны жұмсаудың мүмкіндігі жырту мен қопсытуда агрегаттардың өнімділігінің артуын қамтамасыз етед.і және отын шығынын төмендетеді.
Keywords: ауыл шаруашылық машиналары; отандық басылым; мерзімдік басылым; ғылыми журнал; магистрант; ВТ-100ДС; Қозғалтқыштар