Гербология - Калиева, Л. Т.; Тулегенова, Д. К. (Жәңгір хан атындағы батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті, 2023)
Оқу құралында арамшөптердің морфологиялық құрылысы, биологиялық ерекшеліктері, зияндылығы, анықтау тәсілдері және агрофитоценоздағы тірі организмдердің популяциялық және популяцияаралық қарым-қатынастары және арамшөптермен күресу шаралары карастырылған. Оқу кұралы білім алушылар жасайтын тәжірибелік және студенттердің өзіндік жұмыстарын орындайтын тапсырмаларымен қамтылған. Оку кұралы жоғары оқу орындарының 6В08102-"Өсімдік қорғау және карантин" мамандыктарында окитын білім алушыларға арналған.
Keywords: поступление 2024; арамшөптердің классификациясы; isbn 978-601-319-322-9; электронды оқу құралы; сельское хозяйство; агрономия; өсімдік қорғау; гербология; арамшөптер туралы түсінік; арамшөптердің биологиялық ерекшеліктері; арамшөптедің тұқымдық өнімділігі; тәжірибелік сабақтар; паразиттік арамшөптер; агротехникалық шаралар; карантиндік арамшөптер; арамшөптермен күрес шаралары