БҚО ауыл шаруашылығы жерлері үшін жайық өзені суының жарамдылығын экологиялық бағалау - Утегалиева, Н. Х.; Джигильдиева, Ж. Г.; Есмагулова, Б. Ж. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2023. - № 2-2 (71). Б. ІІ, 2023)
Мақалада Жайық өзенінің жер үсті суларының гидрографиялық және гидрологиялық сипаттамалары келтірілген. Мақаланың мақсаты Жайық өзеннің экологиялық-гидрологиялық жағдайын сипаттау. Көптеген су объектілерінің сапасы стандарттарға сәйкес келмейді. Облыстың жер ҥсті суларында ең көп таралған - мұнай өнімдері, фенолдар, тотығатын қоспалар, металл қосылыстары, аммоний және азот азоты, сондай-ақ кейбір ластаушы заттар- лигнин және формальдегид ластаушы заттардың таралуы бүгінгі күнде Жайық өзененің экологиялық жағдайын нашарлатуда.
Keywords: ғылыми журнал; отандық басылым; мерзімдік басылым; журнал коксон; жайық өзені экологиясы; бқо