ҚАЗАҚСТАН АУМАҒЫНДАҒЫ ШАЛҚАР КӨЛІНІҢ ТОПЫРАҚ ЖАМЫЛҒЫСЫНЫҢ ЭКОЛОГИЯЛЫҚ ЖАҒДАЙЫ - Тулегенова, Д.К.; Габдуллина, А.Е. (Западно-Казахстанский аграрно-технический университет имени Жангир хана, 2016)
Мақалада Шалқар көлі маңайынан алынған топырақ жамылғысының экологиялық жағдайына байланысты жүргізілген зерттеу жұмыстарының нәтижелері берілген.
Keywords: Шалқар көлі; антропогендік ластану; топырақ үлгілері; химиялық талдау