ҚОЙЛАРДЫҢ ЖЕЛІНСАУ ТҮРЛЕРІ ЖӘНЕ ЖЕЛІНСАУ КЕЗІНДЕГІ МИКРОФЛОРАЛАРДЫҢ ТҮРЛІК ҚҰРАМЫН АНЫҚТАУ - Дуимбаева, М.; Кереев, А. К.; Мурзабаев, Мурзабаев (Западно-Казахстанский аграрно-технический университет имени Жангир хана, 2016)
Мақалада қой шаруашылығында желінсаудың таралу сипаты және түрі жөнінде мәліметтер зерттелген. Зерттеу нәтижелері бойынша шаруашылықта желінсауға ұшырау пайызы 5% дан 13,3% аралығында. Бактериологиялық зерттеу кезінде қойлар желінсауының негізгі қоздырғыштарына стафилококтармен стрептококтар жататыны анықталды және олардың пайыздық айырмашылықтары анықталған.
Keywords: желінсау; саулықтар; стафилакокк; стрептококк; желінсау түрлері