Генотип әртүрлі етті бағыттағы өндіруші бұқалардың өсу гармоны гендерінің полиморфтық қасиеттері - Қажғалиев, Н. Ж.; Маханбетова, А. Б.; Шәмшідін, Ә. С.; Нүргүлсім, Қ. (С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің Ғылым С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің Ғылым жаршысы /пәнаралық/. - 2020., 2020)
Мақалада генотипі әртүрлі етті бағыттағы өндіруші бұқалардың GH, CAPN1 өсу гормоны гендерінің полиморфтық қасиеті анықталып талдау нәтижелері баяндалған. Зерттеуге еттің мәрмәрлігіне әсер ететін ген ретінде өсу гомоны – самототропин (GH) және кальпаин (CAPN1) гендерін қарастырылды.
Keywords: қр; ірі қара мал шаруашылығы; отандық басылым; ғылыми журнал; мерзімдік басылым; журнал коксон; етті бағыттағы мал; көбеюі; өндіруші-өндіруші-бұқа; днқ; соматотропин (gh)гені; кальпаин (capn1) ген; полиморфизм; ет өнімділігі; малды сұрыптау