Орда байларының бас көтеруі - Хайдаров, Е. (Egemen Qazaqstan, 2022)
1928-1932 жылдардагы күштеп ұжымдастыру саясатының салдары Орда ауданынын ауылдарына да зардабын тигізген . 1930-1932 жылдары аудандагы № 1 ауыл. Касымтау және Сүйіндік ауылдарының байлары жергілікті кеңестік билік органдарына және колхоздастыруга карсы бас көтереді. Оған Батыс Казакстан облысы Полиция департаменті архивнен табылган кужаттағы деректер айкын дәлел.
Keywords: БҚО; БҚАТУ; ҚАЗАҚСТАН ТАРИХЫ; АШАРШЫЛЫҚ ҚҰРБАНДАРЫ; ЗҰЛМАТ; НӘУБЕТ; АҚТАҢДАҚТАР АҚИҚАТЫ; САЯСИ ҚУҒЫН-СҮРГІН