“Бор-гипс-күл” құрғақ құрылыс қоспасын қолдану арқылы ішкі құрылыс жөндеу жұмыстарын жұргізу технологиясы - Рахимова, Л. А.; Монтаев, С. А. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Мақалада зерттеу жұмысы бойынша композициялық байланыстырғыштарды әрлеу жұмыстары үшін құрғақ құрылыс қоспаларының құрамында жергілікті гипс-бор-кҥл (1:5:4 қатынасында) қолдану барысында жасаған зерттеу әдістері ұсынылады. Бұл құрғақ қоспаны пайдалану арқылы тығыз және біртекті құрылымы бар құрылыс ерітінділерін алуды қамтамасыз ететіні анықталды.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
38.3 Р 27 Рахимова, Л. А. “Бор-гипс-күл” құрғақ құрылыс қоспасын қолдану арқылы ішкі құрылыс жөндеу жұмыстарын жұргізу технологиясы / Л. А. Рахимова, С. А. Монтаев, ғылыми жетекші. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 сәуір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. ІІ. - Б. 9-13 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; бор; күл; гипс; құрғақ құрылыс қоспасы; ішкі жөндеу жұмыстары; ішкі құрылыс