Құрылыс керамикасы технологиясында мұнай шламы қуат бөлгіш және модификациялаушы компонент ретінде - Монтаев, С. А.; Жарылғапов, С. М.; Ирманов, М. Ш.; Тулитаева, З. А. (Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті, 2017)
Керамикалық әдіс бойынша жеңіл микрокұрылымды гранулданған материал алу үшін мұнау шламдарын қолдану арқылы эксперименталды зертеулер нәтижелері көрсетілген. Төмен үйінді тығыздығы және жақсартылған жылу өткізгіштік қасиеттері бар гранулданған материал алудың мүмкіндіктері бар екені анықталды.
Наука и образования
Keywords: мұнай шламы; гранулданған материал; жылу өткізгіштік; опока; конгломерат