Мобильді қосымшаларды және оларды әзірлеу құралдарын салыстырмалы талдау - Касымова, А. Х.; Канашов, Б. А. (Ғылым, зерттеулер, білім беру: даму үрдістері: ХХІІІ халықаралық ғылыми-практ. конф. материалдары=Science, research, education: development trends: The materials of the XXIII international scientific and practical conf. =Наука, исследования, образование: тенденции развития: мат. ХХІІІ междунар. науч.-практ. конф. (Уральск, 14 апреля 2023 г.) / ЗКАТУ им. Жангир хана // Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2023. - № 2 (71) : прил. к журналу № 3., 2023)
Мақалада, қазіргі уақыттағы мобильді құрылғыларға арналған қосымшаларды әзірлеуге арналған ақпараттық технологиялар белсенді дамып келетіндігі және мобильді қосымшаларды қолдану аймағы және құрылымы тұрғысынан жіктеу қарастырылған. Мобильді қосымшаларды құрудың кейбір құралдары талданады, оларды қолдану мысалдары келтірілген. Мобильді қосымшаларды әзірлеудің негізгі кезеңдері қарастырылған. Білім алушыларға мобильді әзірлеу тұтынушылардың қалауын болжай алатын қолданбаларды жасауға бағытталған; есептерді шешу, шешу алгоритмі алдын ала белгісіз. Енді қолданбалар бірнеше көздерден алынған ақпаратты аналитикалық талдауды жүзеге асыра алады және пайдаланушыға шешім қабылдауға, процестерді басқаруға және басқа маңызды міндеттерді өзі үшін ең аз уақыт пен аналитикалық шығындармен шешуге көмектеседі. Оқу орындарына арналған мобильді қосымшаларды пайдалану мүмкіндіктерін білімалушылрға бірыңғай бақылауды жүзеге асыру; сынақтар мен сынақтарды жеңілдету; білім беру процесінің барлық қатысушылары арасында ақпарат алмасуды жеделдету, мұғалімдер мен студенттердің өзара әрекеттесу процесін жеңілдету; оқу-тәрбие процесін жандандыру және жаңарту; қашықтықтан білім беру үшін мобильді құрылғыны пайдалану ұсынылады.
Keywords: ғылыми журнал; отандық басылым; конференции; мобильді қосымшалар; ақпараттық технологиялар; мобильді құрылғылар; оқу мобильді қосымшалары; ақпараттық ресурстар