Дәрілік өсімдіктердің микробқа қарсы белсенділігін салыстырмалы талдау [Текст] - Какишев, М.Г.; Ертлеуова, Б.О; Семененко, М.П.; Гинаятов, Н.С. (Ғылым және білім №3, 2019)
Қазіргі заманғы фитотерапия ғылымның соңғы жетістіктері негізінде терапиялық арсеналының кеңейгендігін айқындауға болады. Қазіргі емдеу тәжірибесіне екі немесе одан да көп белсенді компоненттері бар кешенді немесе аралас фитопрепараттарды қолдану еңгізілуде. Мұндай препараттар, әсіресе ұзақ уақыт пайдаланғанда ыңғайлы. Бұл препараттардың басты артықшылығы оларды жасау кезінде әрбір ингредиенттің әсері ескеріледі. Бұл ағзадағы табиғи процестерді моделдеуге, белсенді заттардың арақатынасын өзгерту арқылы оларды мақсатты пайдалануға мүмкіндік береді.
Keywords: қр; ғылыми журнал; мерзімдік басылым; отандық басылым; журнал кксон; дәрілік өсімдіктер; жусан; үлкен жолжелкен; түймедақ; сүйелшөп; тұндырма