Техносфералық қауіпсіздік - Ибраев, А. С.; Сабырова, А. С.; Бектасов, Б. У. (Алматы : Альманахъ, 2022)
Оқу құралы "Техносфералық қауіпсіздік" пәні бойынша өзіндік жұмыс түрлерінің нұсқаларына мамандық түрлеріне байланысты білім алушыларға көмек ретінде жазылған. Аталмыш оқу құралында техногендік және табиғи сипаттағы төтенше жағдайлар кезіндегі тіршілік әрекеті қауіпсіздігінің, кәсіпорындарда еңбекті қорғау жөніндегі жұмыстарды ұйымдастырудың, қоршаған ортаны қорғаудың және өндіріс қалдықтарын кәдеге жаратудың негізгі ережелері баяндалған.
Keywords: ҚР; БҚАТУ; оқу құралы; Альманахъ; техносфералық қауіпсіздік; еңбекті қорғау; азаматтық қорғаныс; химиялық қарудың сипаттамасы; бактериологиялық қарудың сипаттамасы; қоршаған ортаны қорғау; экологиялық болжау; өндіріс қалдықтары; қалдықтарды қайта өңдеу; заңнамалық актілер жүйесі