ҚАРАҚҰМЫҚ ҰНЫ ҚОСЫЛҒАН ЖАРТЫЛАЙ ЕТ ӨНІМДЕРІ ӨНДІРІСІНІҢ ЖАҢА ТЕХНОЛОГИЯСЫ - Гумарова, А.К.; Айтмуханова, З.М.; Ахметова, Г.К.; Дүйсенова, Г.М. (Западно-Казахстанский аграрно-технический университет имени Жангир хана, 2015)
Мақалада қарақұмық ұнын жартылай ет өндірісінде дәстүрлі емес шикізат ретінде пайдалану мәліметі берілген. Сонымен қатар 5 және 10% қарақұмық ұнын қосу өнімнің функционалды-технологиялық қасиетін жақсартады. Өсімдік қоспаның құрамы дайын бұйымдардың органолептикалық, физика-химиялық және тағамдылық құндылығын жақсартады.
Keywords: рецептура; қарақұмық; жартылай ет өнімдері; дәстүрлі емес шикізат; тағамдық құндылық