Глютенге төзбеушілік және глютенсіз өнімдердің ерекшеліктері - Жолдасбек, Н.; Әбдірахман, Д.; Нурымова, М. (Біз - Қазақстан болашағымыз: Қазақстан Республикасы тәуелсіздігінің 30 жылдығына арналған халықаралық ғылыми-практ. конф. материалдары, 2021)
Мақалада глютен жайлы және глютенге төзбеушілік туралы түсінік берілді. Целиакия ауруының себептері, жалпы глютенге төзбеушілік белгілері сипатталды. Күнделікті қолданылатын глютенді өнімдер түрлері аталып, клейковинасы бар өнімдерді қолданудан жүре келе аллергия пайда болу мүмкіндігі ашылып жазылды. Gluten Free-глютенсіз өнімдердің ерекшеліктері айтылды.
Keywords: глютен; целиакия ауруы; глютенсіз өнімдер