Әр түрлі генотипті етті - жүнді қозыларының ет өнімділігі - Есегалиев, К. Г.; Әмір, А. М.; Шалқар, Д. Ә.; Құрбан, Е. Қ. (Ғылым және білім., 2021)
Мақалада ақжайық етті – жүнді биязылау саулықтарын ақжайық және куйбышев тұқымдары қошқарларымен шағыстырылып алынған 4-4,5-7,5-8 айлық еркек қозыларының бақылау сойысының нәтижелері келтірілген. Зерттеулер көрсеткендей, КБ х АҚЕЖ будандары таза тұқымды құрдастарына қарағанда жақсы тірі салмаққа ие болды. Куйбышев қошқарлары будандары тірілей салмағы жылдамдылығы бойынша өз артықшылығын сақтады. Таза тұқымды АҚЕЖ х АҚЕЖ-мен салыстырғанда КБхАҚЕЖ таңдау нұсқасындағы будан жануарлардың азықтандыру қасиеттері олардың азықты жақсы пайдаланғаның және жоғары тірі салмағын көрсетті.
Keywords: отандық басылым; мерзімді басылым; ғылыми журнал; қой шаруашылығы; ет өнімділігі; етті-жүнді қой еті