КӘСІБИ БІЛІКТІЛІКТІҢ БАСТЫ ШАРТЫ – ТІЛДЕРДІ МЕҢГЕРУ - Бимашева, Г.С.; Кенжеғалиева, А.Г. (Западно-Казахстанский аграрно-технический университет имени Жангир хана, 2015)
Қазақстан Республикасының білім беру тұжырымдамасының негізгі мақсаты – білім беру жүйесінің барлық деңгейінде қоғамның талаптарына сәйкес білімді, кәсіби біліктілігі жоғары тұлғаны тәрбиелеп, оларды бәсекеге қабілетті білім негіздерімен қаруландыру және қазіргі жылдам өзгеріп отыратын дүние жағдайларында алынған терең білімнің, кәсіби дағдылардың негізінде еркін бағдарлай білуге, өзін-өзі дамытуға және өз бетінше дұрыс, адамгершілік тұрғысынан жауапты шешімдер қабылдауға қабілетті жеке тұлғаны қалыптастыру.
Keywords: көптілді; жаһандану; полимәдениетті; лингвистикалық; кәсіби біліктілік; шет тілі; коммуникативтік құзырлық; ағылшын тілі; кәсіби бағыт-бағдар; халықаралық