Латын әліпбиіне көшу - Сарсенбаева, А. Н. (ZANGAR, 2018)
Латын әліпбиіне көшу ұлтымыз үшін жасалған маңызды қадамдардың бірі. Ұлы Даламыздың тарихына көз жүгіртсек ең бастысы, кіндік қанымыз тамған жерді, екіншісі, қасиетті тілімізді, үшіншісі мемлекетіміздің және оның тарихының қалыптасқан көрінісі деп білеміз.Елбасымыздың латын әліпбиіне көшу саясаты ұрпақтар сабақтастығын жалғастыратын көпір деп санаймыз.
Keywords: қр; рухани жаңғыру; бқо; латын әліпбиіне көшу; бқату; тіл білімі; ішкі саясат