Табында жылқы шаруашылық экономикасы - Турабаев, А.; Айешева, Г. А. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education № 3-2 (68), 2022)
Қазіргі жылқы еті өндірісін жан-жақты сипаттай отырып, еліміздің көптеген шаруашылықтарында жылқы шаруашылығы резервтері әлі де толық пайдаланылмай келетінін байқауға болады. Жылқы еті өндірісінің басты резервтерінің бірі – жылқыларды тудырып, көбейту болып табылады. Көптеген жылқы шаруашылықтарында 100 биеден құлын алу үлесі 45-50% - дан аспайтынын кӛріп келеміз. Бұл өте төмен көрсеткіш. Сондықтан, көбеюге жарамды биелер мен айғырлар үлесін арттыру қажет.
Keywords: ғылыми журнал; отандық басылым; журнал коксон; мерзімдік басылым; ринц; жылқы шаруашылығы; табынды жылқы шаруашылығы; экономика