Органикалық ара шаруашылығы және оның әлем мен Қазақстандағы болашағы - Сатыбаева, Б. Г. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Бұл жұмыста әлемдегі органикалық ара шаруашылығы туралы статистикалық және жалпы мәліметтер келтірілген. Ара шаруашылығы органикалық егіншілікте ерекше орын алады, өйткені ол көбінесе ауыл шаруашылығының қалған бөлігінен бөлек жүзеге асырылады. Органикалық бал өндіру процесінде химиялық тыңайтқыштар, жәндіктер мен саңырауқұлақтарға қарсы химиялық препараттар және химиялық гербицидтер жоқ жем- шөп базасы қажет. Осыған байланысты органикалық Ара шаруашылығының негізгі міндеттері ара колонияларының денсаулығы мен өміршеңдігін ұқыпты сақтау және нығайту және қоршаған ортаның теріс әсерін азайту болып табылады. Органикалық ара ұялары санының оң динамикасы байқалды, олардың жалпы саны 2007 жылдан бері бес есеге өсіп, 2021 жылы 2,73 миллион органикалық ара ұялары құрады, бұл әлемдегі ара ұяларының жалпы санының 3,0% құрайды.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
46.9 С 21 Сатыбаева, Б. Г. Органикалық ара шаруашылығы және оның әлем мен Қазақстандағы болашағы / Б. Г. Сатыбаева, А. Б. Ахметалиев, науч. рук. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 суәір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. І. - Б. 60-65 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; ара шаруашылығы; органикалық ара шаруашылығы; бал ара; ара үйірі; органикалық ара ұялары