Табиғи цеолит негізіндегі катализатор қатысында ароматты көмірсутектерді алкилдеу процесін зерттеу - Каиргазиева, А. Б.; Бейімбетова, А. Б.; Сатаева, С.С. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Абсорбциялық әдіспен табиғи цеолит негізіндегі катализатор алынды. Катализатор қатысында толуолдың бутиленмен алкилдену процесі зерттелді. Қосқұдық сазының минералды және химиялық құрамы рентгендік дифракциялық талдау әдісі арқылы анықталды.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
24 К 15 Каиргазиева, А. Б. Табиғи цеолит негізіндегі катализатор қатысында ароматты көмірсутектерді алкилдеу процесін зерттеу / А. Б. Каиргазиева, А. Б. Бейімбетова, С. С. Сатаева, ғылыми жетекші. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 сәуір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. ІІ. - Б. 22-26 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; бутилен; ароматты көмірсутектер; алкилдеу процесі; табиғи цеолит; катализатор; саз