Лептоспираның өндірістік штамдарының қасиеттері - Мурзабаев, Кенжебек Есмагамбетович (Ғылым және білім Наука и образование.-2010. - № 1(18). - С. 160-164, 2010)
Тығыз қоректік орталарда эпизоотиялық лептоспира штамдары негізінен Sформалы колониялар түзіп, бірқатар мұражайлық штамдар тегіс, бұдырлы, нүктелі формалы колония түзейді. Лептоспира өсіндерінен алынған клондардың биологиялық қасиеттерін зерттегенде антигендік, иммуногендік және уыттылық қасиеттерінің ерекшеліктері анықталды
Keywords: бқо; бқату; ветеринария; ғылым; мал дәрігерлігі; лептоспироз