Цементтеу үрдісі кезінде өнімді қабаттарды алғаш ашудың технологиясына талдау - Бурханов, Б. Ж. (Ғылым және білім=Наука и образование №2, 2017)
Мақалада мұнай және газ ұңғыларын бұрғылау процесінде ұңғыны цементтеу үрдісіне аса назар аударылатыны айтылып, цементтеу үрдісі кезінде өнімді қабаттарды алғаш ашудың технологиясына талдау жасалған.
Keywords: мұнай; БҚАТУ; бұрғылау; отандық басылым; мерзімдік басылым; ғылыми журнал