Функционалды мақсаттағы өнімдердің технологиясы - Шаграева, А. К.; Атыханова, М. Б. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Зерттеу жүргізу барысында, функционалды тамақ өнімдерінің технологиясының артықшылықтарын арттыру жолдарын алға қою мақсатында, тамақ өнімдерінде соның ішінде, нан-тоқаш және ұнды кондитер өнімдерін дайындау. Функционалды өнімдердің нарығын зерттеу және адамның денсаулығына пайдалы әсер ететін тағамдық және биологиялық құндылығы жоғары жаңа өнім түрін жасау болып табылады.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
36 Ш 15 Шаграева, А. К. Функционалды мақсаттағы өнімдердің технологиясы / А. К. Шаграева, М. Б. Атыханова, науч. рук. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 суәір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. І. - Б. 310-313 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; тамақ өндірісі; функционалды өнімдер; тағамдық құндылық; биологиялық құндылық; нан өнімдері; ұнды кондитер өнімдері