Балықтардағы сколиоз ауруының алдын-алу үшін профилактикалық-емдік құрама азықпен азықтандыр - Сариев, Б. Т.; Туменов, А. Н.; Жангалиев, А. А.; Токтамысова, А. Т. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2016. - № 3(44). - Б. 55-57, 2016)
Мақалада пілмай (Acipenser nudiventris) балықтарындағы сколиоз ауруының алдын - алу үшін профилактикалық - емдік құрама азықтарды қолданудың мүмкіндігі мен жүргізілген зерттеулердің нәтижелері көрсетілген. Жүргізілген жұмыстардың нәтижелерінде профилактикалық – емдік препараттар қосымшаланған әр түрлі құрама азықтармен өсірілген балықтардың биологиялық – балық өсіру және қан құрамы бойынша физиологиялық көрсеткіштері алынды.
Keywords: қр; БҚАТУ; отандық басылым; мерзімдік басылым; ғылыми журнал; балықтар ауруы; балық сколиозы; пілмай