ҚАЗАҚ ХАНДЫҒЫ – ҚАЗАҚ МЕМЛЕКЕТТІЛІГІНІҢ НЕГІЗІ - Хайдаров, Е.Е. (Западно-Казахстанский аграрно-технический университет имени Жангир хана, 2015)
Бұл мақалада Қазақ хандығының құрылуының, өрлеуінің және құлдырауының тарихы зерделенген
Keywords: Қазақ хандығы; Керей мен Жәнібек хандар; Қасым хан; Хақназар хан; Тәуекел хан; Есім хан; Жәңгір хан; Тәуке хан; Абылай хан