Тұйық сумен қамтамасыз ету қондырғылары жағдайында өсірілетін бекіре балықтарының STR-локустары бойынша полиморфизмін бағалау - Гинаятов, Н. С.; Ульянов, В. А.; Асылбекова, С. Ж.; Сидарова, А. Ж. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education № 3-1 (68), 2022)
Тұйық сумен қамтамасыз ету қондырғылары (ТСҚеҚ) жағдайында өсірілген сібір бекірелеріндегі STR локустарының полиморфизмін бағалау зерттелетін топта күтілетін және бақыланатын гетерозиготалықтың, сондай-ақ фиксация индексінің (Fis) көрсеткішінің арақатынасы, олардағы гетерозиготалардың артық екендігін және STR локустары бойынша генетикалық әртҥрліліктің жоғары «қорын» көрсетеді.
Keywords: отандық басылым; ғылыми журнал; журнал коксон; мерзімдік басылым; ринц; балық шаруашылығы; бекіре