Білім берудегі цифрландырудың кейбір аспектілері - Кубегенов, Е. С.; Нестеров, А. В. (My University, 2024)
Мақала ХХІ ғасырдағы білім беру контекстіндегі цифрлық сауаттылықтың маңыздылығын талқылайды, оны ақпараттық қоғамдағы қауіпсіздіктің негізі ретінде кӛрсетеді. Ол бҧлтты білім беру жҥйелеріне кӛшу және онлайн-ресурстарды пайдалану рқылы университеттердің болашағы туралы кӛзқарасты ҧсына отырып, Қазақстандағы университеттік білім беруді цифрландыруға баса назар аударады. Мақала сонымен қатар цифрландырудың әлеуметтік парадигмаға әсерін қарастырады, икемділік пен ҧтқырлықты қазіргі білім берудің негізгі белгілері ретінде кӛрсетеді. Сонымен қатар, ол цифрлық технологиялардың заманауи білім беру ортасын қҧрудағы маңыздылығын талқылайды және олардың дәстҥрлі оқыту әдістеріне тиімді толықтырылуын атап кӛрсетеді.
SOME ASPECTS OF DIGITALIZATION IN EDUCATION
Кубегенов, Е. С. Білім берудегі цифрландырудың кейбір аспектілері / Е. С. Кубегенов, А. В. Нестеров. - Текст : непосредственный // Ғылым және білім: Ғылым, зерттеулер, білім: даму тенденциялары: акад. Қ. И. Сәтбаевтың 125 жылдығына арналған халықаралық ғылыми-практ. конф. материалдар жинағы (12 сәуір 2024 ж.) = Наука и образование: Наука, исследования, образование: тенденции развития: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. посвящ. 125-летию акад. К. И. Сатпаева (12 апреля 2024 г.) = Science and education: Science, research, education: development trends: unternational scientific and practical conf. dedicated to the 125th anniversary of acad. K. I. Satpayev (12 april 2024). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2024. - № 2 (75) : қосымша № 1. - Б. 531-535
Keywords: ғылыми журнал; конференции; БҚАТУ; цифрлық сауаттылық; цифрландыру; бұлтты білім беру жүйелері; онлайн ресурстар; цифрлық технологиялар