БҰҚАЛАРДЫ КЕСТІРУДЕН КЕЙІН ҚАБЫНЫП АСҚЫНУЛАР БАЙҚАЛҒАН КЕЗДЕГІ ҚАН ҚҰРАМЫНДАҒЫ МОРФОЛОГИЯЛЫҚ ӨЗГЕРІСТЕР - Жакиева, Ф. Б.; Днекешев, А. К.; Токтамысова, С. К.; Иманалиева, Л. Ж. (Западно-Казахстанский аграрно-технический университет имени Жангир хана, 2015)
Мақалада бұқашықтардың кестірілгеннен кейінгі қабынып асқынуларының кезіндегі қан құрамы мен лейкограммасындағы кейбір өзгерістерге тигізетін әсері сипатталған, зерттеу нәтижелерін мал шаруашылығында қанды тәсілмен кестіру дұрыс жүргізілмегені салдарынан пайда болатын іріңді қабыну үрдістерін балау және емдеу кезінде ескеру қажет.
Keywords: бұқалардағы кестіруден кейінгі асқынулар; патологиялар кезіндегі қанның морфологиясы; бұқалардың қан лейкограммасының өзгеруі.