Шөл аймақта қауынның өсу-даму кезеңіндегі сыртқы орта факторларының ықпалы - Байбеков, Е.; Тойжигитова, Б. Б.; Аймбетова, И. О. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2021. - № 1-2 (62). - Б. 19-26., 2021)
Мақалада шөл аймақта қауын сурыптарын өсірудің қолайлы кезеңін анықтау және сыртқы орта факторларының олардың өсуіне ықпалын зерттеу. Зерттеу нысаны ретінеде алынған қауын сурыптары: Ананас, Торпедо, Мирзачул, Шакар палак. Қауын сурыптарынының зерттелген онтогенездік даму кезеңдері - туқымның егілу мерзімі, алғашқы өскіннің шығуы, алғашқы өркеннің шығуы, гүлдердің ашылуы, түйнек салуы, өнімі.
Keywords: БҚАТУ; қауын түйнегі; қауын; тұқым шығымдылығы; қауын сұрыптары; агротехнология