Темірбетон конструкцияларын композициялық материалдармен күшейту - Курманиязова, Н. Ж. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education., 2021)
Талшықты арматураланған полимерлі композиттер (FRP) әлемде - Австрия, Бельгия, Канада, Германия, Ұлыбритания, Польша, Франция, Чехия, Жапония және басқа елдерде қолданылып келеді. Ал Қурама Штаттарда қурылымдық арматура түрінде 25 жылға жуық пайдаланып келеді. Швейцарияда қазірдің өзінде барлық қурылыс қурылымдарының 80% -тен астамы полимерлі композиттермен күшейтілуде.
Keywords: ғылыми журнал; отандық басылым; мерзімдік басылым; талшықты арматураланған полимерлік композиттер; темірбетон конструкциялары; құрылыс материалдары