Суды тазарту процесіне арналған жаңа композиттік сорбенттерді зерттеу - Қалықберген, Г. Б.; Есмагулова, А. А.; Баймурзин, Д. А.; Сатаева, С,С (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Мақалада суды тазарту үшін жаңа сорбциялық материалдарды қолдану мүмкіндіктері қарастырылды. Жасалған материалдың сорбциялық қасиеттері туралы тәжірибелік мәліметтер келтірілген. Батыс Қазақстан облысы Тасқала кен орнының кремнийлі микрокеуекті шөгінді жынысы (опока) суды ауыр металл иондарынан тазартатыны көрсетілген. Суды тазарту дәрежесі 30 % құрайды.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
Қалықберген, Г. Б. Суды тазарту процесіне арналған жаңа композиттік сорбенттерді зерттеу / Г. Б. Қалықберген, А. А. Есмагулова, Д. А. Баймурзин, С. С. Сатаева, ғылыми жетекші. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 сәуір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. ІІ. - Б. 18-21 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; табиғи минералды сорбент; экология; су тазарту; зерттеу