Компост өндірісінің ағынды әдісінің техникалық құралдары мен жұмыс процесі - Хмыров, В. Д.; Сарбалина, Б. Д.; Галиев, М. С.; Булатов, А. А. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2023. - № 2-3 (71). Б. ІІІ., 2023)
Бұл мақалада тыңайтқыш ретінде пайдалану үшін ыдырауға қалдырылған өсімдік және жануар тектес қоспасы, яғни қалдықтардан ыдыратылған – компост деп аталатын қоспа және оны дайындау құралдарымен жұмыс процесі туралы айтылған.Шөп, түскен жапырақтар, өсімдік қалдықтары, құстардың саңғырығы, көңнің барлығы жақсы тыңайтқыштар болып табылады. Компост жасау үшін әртүрлі органикалық қалдықтарынан(астық , өсімдік, жануарлардың , құстардың ) басқа , көптеген сапалы тыңайтқыштар дайындауға болады.
Keywords: ғылыми журнал; отандық басылым; мерзімдік басылым; журнал коксон; аэрациялық реактор; органикалық тыңайтқыш; компосттау процесі; органикалық қалдықтар