Ұшқынмен тұтанатын қозғалтқыштардың отынмен қоректендіру жүйелерін талдау - Кубданов, Н. А.; Сарсенов, А. Е. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Мақалада ұшқынмен тұтанатын қозғалтқыштардың отынмен қоректену жүйелеріне талдау жасалады. Карбюраторлы қозғалтқыштың қоректену жүйесінің ерекшеліктері, орталық бүрку жүйесі және таратылған бүрку жүйесі қарастырылды. Жоғарыда аталған жүйелердің сұлбалары негізгі түйіндер мен бөлшектер келтірілген. Екі тактілі және төрт тактілі қозғалтқыштарға отынді бүркудің айырмашылықтары қарастырылды.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
39 К 88 Кубданов, Н. А. Ұшқынмен тұтанатын қозғалтқыштардың отынмен қоректендіру жүйелерін талдау / Н. А. Кубданов, А. Е. Сарсенов, ғылыми жетекші. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 сәуір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. ІІ. - Б. 282-287 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; көлік; автомобиль; қозғалтқыш; ұшқынмен тұтану; карбюратор; кіріс құбыры