Орман шаруашылығы машиналарын пайдалану - Бектасов, Б. Ө. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2024)
«Орман шаруашылығы машиналары» атты оқу құралы орман шаруашылығы саласындағы машиналар мен саймандарды ғылыми тұрғыда олардың конструкциялық ерекшеліктері туралы және сол секілді жер жыртуда, топырақты өңдеуде, отырғызылатын көшеттердің қатар аралықтарын өңдеуде, орман белдеулері күтіміне арналған жыртуда және т.с.с. технологиялық операцияларда машиналар мен саймандарды тиімді пайдалану туралы толық мәліметтер береді. Сонымен қатар заманауи үлгідегі орман шаруашылығына арналған машиналардың ерекшеліктері, олардың артықшылықтары және жұмыс істеу қағидаттарына орайластырылған басқару жүйелері секілді, цифрлық технологиямен басқарылатын тораптары, механизмдері және жүйелері туралы мәліметтер қамтылған. Оқу құралы – орман шаруашылығында машиналардың сан түрлі операцияларды қамтитын жұмыстарына арналған агрегатталатын машиналар кешені, олардың сапалы жұмысын сипаттайтын көрсеткіштер, орман егістеріндегі озық технологиялар туралы бөлімдерді қамтиды, сол секілді орман шаруашылығында машиналарын пайдалану және т. б. жаңашылдықтар туралы толық мәліметтер келтірілген. Орман шаруашылығы саласындағы прогрессивті технологиялары, ресурс үнемдейтін машина-трактор агрегаттарын пайдаланудың қазіргі заманғы әдістері, негізгі механикаландырылған жұмыстарды орындаудың операциялық технологиялары және машиналары туралы баяндалған. Оқу құралы 6В08300 – «Орман ресурстары және орман шаруашылығы» білім беру бағдарламасы бойынша білім алушыларға, сол секілді осы бейінде білім алатын колледж студенттеріне арналған.
Бектасов, Б. Ө. Орман шаруашылығы машиналарын пайдалану : электронды оқу құралы / Б. Ө. Бектасов. - Орал : Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2024. - эл. опт. диск (DVD-ROM). - Систем. требования: 4 X ; 4.7 GB 120 min. - ISBN 978-601-319-532-2
Keywords: цифрландырылған себу машиналары; химиялық қорғау; поступление 2025; электронды оқу құралы; isbn 978-601-319-532-2; сельское хозяйство; орман шаруашылығы машиналары; механикаландыру; орман ағаштары; тұқымдарды дайындау; тұқымбақтарды ұйымдастыру; тыңайтқыштар; сепкіштердің жұмыс мәрімдері; заманауи сепкіш конструкциялары; қырқылған ағаштар; техникалық құралдар; көшеттерді өсіру; орман дақылдары; тұқым себетін машиналар; культиваторлар; тұқымдарды дәрілеу тәсілдері; өсімдіктерді қорғау; орман дақылдарын отырғызу; қауіпсіздік техникасы; пс-10 дәрілеуіш машинасы