Ауыл шаруашылық дақылдарын себуде С3-3,6 дән сепкішінің жаңартылған екі дискілі сіңіргіш [Текст - Сарсенов, А.Е; Павлов, И.м (Ғылым және білім №3, 2019)
Авторлармен дәнді дақылдардың өнімділігін арттыруды анықтайтын факторлар келтірілген. Өсімдікті одан әрі дамыту үшін себу процесі ең маңызды болып табылады. Дәнді дақылдарды себуді жүзеге асыратын техникалық құралдардың ішінде екі дискілі сіңіргіштері бар дән сепкіштер ең көп қолданылды. Оң қасиеттерімен қатар, екі дискілі сіңіргіштердің бірқатар кемшіліктері бар. Олардың көмегімен топыраққа салынатын тұқымдар тереңдікке қарай біркелкі таратылмайтыны маңызды болып саналады, себебі тұқымның бір бөлігі қарықтың қабырғаларына түседі. Сонымен қатар қарық түбі тығыздалмайды, ол өткір дискілермен қопсытылады және тұқым қажетті ылғал мөлшерімен қамтамасыз етілмейді.
Keywords: қр; ғылыми журнал; мерзімдік басылым; отандық басылым; екі дискілі сіңіргіш; фигурлы пластина; тығыздалған төсемше; тұқым сепкіш