Оқыту үрдісіндегі электрондық кітапханаларды пайдалану - Вахитова, А. Х.; Исембаева, А. У. (Ғылым, зерттеулер, білім беру: даму үрдістері: ХХІІІ халықаралық ғылыми-практ. конф. материалдары=Science, research, education: development trends: The materials of the XXIII international scientific and practical conf. =Наука, исследования, образование: тенденции развития: мат. ХХІІІ междунар. науч.-практ. конф. (Уральск, 14 апреля 2023 г.) / ЗКАТУ им. Жангир хана // Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2023. - № 2 (71) : прил. к журналу № 3, 2023)
Электронды кітапхана деп түрде біз көркем, ғылыми, ғылыми-танымал әдебиеттердің, мемлекеттің заңнамалық актілерінің, интернет желісі арқылы қол жетімді электрондық нысандағы құжаттардың үлкен тармақталған жинағы бар кітапхананы түсінеміз. Электрондық кітапханалар бүгінде жекелеген шетелдік университеттерде жұмыс істейді.
Keywords: ғылыми журнал; отандық басылым; конференции; электронды кітапхана; дәстүрлі кітапхана; электрондық каталог