Ақпараттық - коммуникациялық технологияларды оқытушылық қызмет пен білім беру процесіне интеграциялау - Мизамова, Г. Н. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2024)
Мақала ақпараттық-коммуникациялық технологиялардың (АКТ) білім беру процесіне әсерін талдауға арналған. Технология ҥнемі дамып, ӛмірдің барлық салаларына еніп отырған қазіргі әлемде АКТ оқыту процесі мен әдістеріне айтарлықтай ӛзгерістер енгізе алатын білім берудің маңызды элементіне айналуда. Мақалада АКТ-ны оқу бағдарламаларына, әсіресе білім беру процестерін жаһандық цифрландыру контекстінде біріктіруге байланысты артықшылықтар мен сын-қатерлер қарастырылған. Талдау ғылыми зерттеулердің кең шолуына және әртҥрлі елдердің білім беру мекемелерінде АКТ-ны қолданудың практикалық тәжірибесіне негізделген. Оқу процесіне неғҧрлым белсенді тарту және оқытуды жекелендіру есебінен білім алушылардың мотивациясын арттыру және білім беру нәтижелерін жақсарту мәселелеріне басты назар аудара отырып, АКТ-ны тиімді қолдану білім беру ресурстарына қолжетімділікті едәуір жақсарта алатынын, білім алушылардың сыни ойлауы мен аналитикалық дағдыларын дамытуға ықпал ететінін атап қтуге болады. Дегенмен, АКТ-ны білім беру жҥйесіне сәтті интеграциялау ҥшін еңсеру қажет техникалық және педагогикалық қиындықтарға, соның ішінде оқытушылардың жеткіліксіз дайындығы мен инфрақҧрылымдық шектеулерге қатысты мәселелерге назар аударылуы керек деген тҧжырым жасалынды.
INTEGRATION OF INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES INTO TEACHING ACTIVITIES AND THE EDUCATIONAL PROCESS
Мизамова, Г. Н. Ақпараттық - коммуникациялық технологияларды оқытушылық қызмет пен білім беру процесіне интеграциялау / Г. Н. Мизамова. - Текст : непосредственный // Ғылым және білім: Ғылым, зерттеулер, білім: даму тенденциялары: акад. Қ. И. Сәтбаевтың 125 жылдығына арналған халықаралық ғылыми-практ. конф. материалдар жинағы (12 сәуір 2024 ж.) = Наука и образование: Наука, исследования, образование: тенденции развития: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. посвящ. 125-летию акад. К. И. Сатпаева (12 апреля 2024 г.) = Science and education: Science, research, education: development trends: unternational scientific and practical conf. dedicated to the 125th anniversary of acad. K. I. Satpayev (12 april 2024). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2024. - № 2 (75) : қосымша № 1. - Б. 517-522
Keywords: ғылыми журнал; ақпараттық-коммуникациялық технологиялар, білім беру, технологияларды интеграциялау; оқушыларды ынталандыру; оқыту сапасы; конференции; ЗКАТУ