"Азық-сүт" жүйесіндегі ауыр металдардың (Cd, Pb, As, Hg) миграциялануын бағалау - Калжанова, Б. К.; Сарсембаева, Н. Б.; Абдигалиева, Т. Б. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2021. - № 1-1 (62). - Б. 125-131, 2021)
Мaқaлaдa Aлмaты облыcындa орнaлacқaн «Aйдaрбaев» шaруa қожaлығының {^зыщ^т» aзықтық тізбегіндегі aуыр метaлдaрдың мигрaциялaну деңгейі турaлы нәтижелер берілген. Зерттеу жумьтыньщ мaқcaтынa cәйкеc aуыр метaлдaрдың мөлшері мaл aabira мен мaл aзығы қоcпaлaрындa және отыр cүтіңце зерттелді. Зерттеу жyмыcьшьщ кезеңінде бaрлығы 56 aзық cынaмaлaры және 30 cүт cынaмaлaры зертхaнaлық жaғдaйдa тaлдaнды. Ныcaндaрдaн сынамалар алу 2020 жылдың көктемінде, жазында және күзінде ҚР МЕМСТ және мемлекетаралық стандарттарға сәйкес жүргізілді.
Keywords: ғылыми журнал; мерзімдік басылым; ірі қара мал шаруашылығы; сиыр сүті; ветеринариялық сараптау; ауыр металдар; сүт сапасы