Жоғары оқу орындарында робототехника бойынша оқу жобаларын әзірлеу және пайдалану кезінде модульділік бағыттарын талдау - Кубегенов, Е. С. (Ғылым, зерттеулер, білім беру: даму үрдістері: ХХІІІ халықаралық ғылыми-практ. конф. материалдары=Science, research, education: development trends: The materials of the XXIII international scientific and practical conf. =Наука, исследования, образование: тенденции развития: мат. ХХІІІ междунар. науч.-практ. конф. (Уральск, 14 апреля 2023 г.) / ЗКАТУ им. Жангир хана // Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2023. - № 2 (71) : прил. к журналу № 3, 2023)
Мақалада оқу мақсатындағы робототехникалық жүйелерді жобалау процесіне қойылатын заманауи талаптарға талдау жүргізілді. Мұндай процесс және оның нәтижелері бірқатар талаптарды қанағаттандыруы тиіс, оның ішінде оқытылатын пәндерді қамтудың толықтығы бойынша; автоматтандырылған жобалау құралдарын пайдалану бойынша; жобаны әзірлеудің және оны практикалық іске асырудың еңбек - сыйымдылығы мен мерзімдері бойынша; әзірлеудің қажетті функционалдығын ескере отырып, жобаны іске асырудың элементтік базасын таңдау бойынша; орындалған әзірлеменің жұмысқа қабілеттілігін практикалық бағалау, техникалық тапсырмада көзделген барлық функционалдық талаптарды сақтау мүмкіндіктері бойынша қарастырылды.
Keywords: ғылыми журнал; отандық басылым; конференции; мехатроника; робототехника жүйелері; оқу дизайны; құрылғылардың мысалдары; құрылғыларды сынау