Батыс Қазақстан өңірінде күнбағыс өсіру тәжірибесі - Ғабдулов, М. Ә. (Ғылым және білім Наука и образование.-2010. - № 1(18). - С. 24-29, 2010)
Өсімдік шаруашылығын дифферсификациялау бағытында Батыс Қазақстан облысы аймағында күнбағыс дақылын өсіру мәселесі қарастырылған. Күнбағыс дақылы өнімін тұрақтарндыру және арттыруға әсер ететін негізгі фактор – аймақтың табиғиклиматтық жағдайларында өсіруге оңтайлы будандарын өсіру. Мақалада күнбағыс будандарының өнімділігінің қалыптасу ерекшеліктері, жеке будандарының өнімділігі келтірілген
Keywords: күнбағыс; дәнді дақылдар; бқо; бқату; наука; Өсімдік шаруашылығы