Голландиялық технологияның картопты өсіру және сақтау ерекшеліктері - Рабаев, М. Т.; Денизбаева, С. Е. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2009. - № 4. - С. 39-43., 2009)
Картоп шаруашылығы Голландияда басқа елдермен салыстырғанда едәуір жақсы дамыған. Жыл сайын Голландия картоптың жалпы түсімінің 2/3 астамын экспорттайды. Голландиялық ғалымдар мен фермерлер-картоп өсірушілер, зор тәжірибеге ие бола отырып, картоп өсіру технологиясының дамуына зор үлесін қосты. Сол тәжірибені зерттеу біздің еліміздегі картоп шаруашылығы үшін де үлкен маңызға ие болуы мүмкін.
Keywords: картопты өсіру; голландиялық технология