Батыс Қазақстан облысы жағдайында құрылған агроценоздардың тыңайған топырақтарының құнарлығы - Гумарова, Ж. М. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2020. - № 1-2 (58)., 2020)
Батыс Қазақстан облысының агроценоздарының барлық жерлерінде теріс өзгерістер байқалады, соның ішінде топырақтың физикалық қасиеттерінің нашарлауы және оның деградациясының басқа белгілері. Топырақтың агрофизикалық қасиеттері негізінен топырақ режимін анықтайды және өсімдіктердің құнарлылық элементтерін қолдануына оңтайлы жағдай жасайды
Keywords: журнал кксон; ғылыми журнал; мерзімдік басылым; отандық басылым; топырақтану; тыңайған жерлер; топырақ құнарлығы; агроценоз