Батыс Қазақстан облысындағы ірі қара малдарының жұқпалы ауруларының эпизоотиялық жағдайны талдау - Кушалиев, К. Ж.; Сенгалиев, Е. М.; Габдуллин, Д. Е.; Гинаятов, Н. С. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education № 2-1 (67)., 2022)
Мақалада Батыс Қазақстан облысындағы шетелден әкелінетін жануарлардың жұқпалы ауруларына мониторингтік зерттеулердің материалдары берілген. Батыс өңірінде және облыс орталығының аумағында тіркелген жіті жұқпалы аурулардың (құтырық, қарасан, пастереллез, брадзот, сальмонеллез, аусыл және т.б.) эпизоотиялық ошақтары бойынша графикалық мәліметтер құрастырылды. Батыс Қазақстан облысындағы етті мал шаруашылығының климаттық белдеуіндегі жануарлардың жұқпалы ауруларына эпизоотиялық зерттеудің талдау деректері келтірілген.
Keywords: ғылыми журнал; отандық басылым; мерзімдік басылым; журнал коксон; бқо; жұқпалы аурулар; нозология